OM BRYGGERIENE 2017

7 FJELL BRYGGERIER

7 Fjell Bryggeri er et håndverksbryggeri fra Bergen. Planleggingen av bryggeriet begynte i 2012, selskapet ble stiftet sommeren 2013, og produksjonen startet sommeren 2014.  Vårt mål er å levere smaksrikt øl av høy teknisk kvalitet til folket. Det er ikke et mål at ølet skal være sært for særhetens skyld, vi vektlegger heller balansen mellom ingrediensene, så vel som balansen mellom kompleksitet og, på godt norsk, drinkability.

 

Øl til mat er noe som står vårt hjerte nære, og alle våre øl kommer med forslag til matretter og generelle mattilpasninger på etiketten.

 

Bryggmester Gahr Smith-Gahrsen har over 20 års erfaring med ølbrygging, og sammen med Torvald Storaas, som tidligere har brygget hos Kinn, utgjør de den kreative drivkraften som har lansert over 20 forskjellige fantastiske øl på åtte måneder. I tiden fremover vil vi begynne å eksperimentere med fatlagring og surølsproduksjon i tillegg til det allerede omfattende sortimentet vi produserer i dag.

 

Ølbrygging for oss er like deler pasjon og vitenskap. Kunnskapen om hvordan endringen av råvaresammensetning og parametere i bryggeprosessen påvirker smaksbildet oppfordrer til kreativitet, men teknisk kvalitet er alltid hovedfokus.

 

Vi gjør vårt for å spre det glade ølbudskap, ved blant annet å dele alle våre oppskrifter fritt. På hver flaske finner du en QR-kode, og ved å scanne denne får du tilgang til hele oppskriften. Open Source Beer!

Signe maten!

 

...............

 

AASS

Aass Bryggeri er Norges eldste bryggeri. Vi ble etablert i 1834 og er fremdeles familieeid, nå i femte generasjon. Vi er om lag 100 ansatte og holder til i Drammen sentrum, på samme sted hvor den opprinnelige virksomheten startet.

 

Øl er vårt hovedfokus og hvert av bryggene i vår omfattende portefølje er nøye sammensatt av de beste råvarer. Produkter og produktutvikling er tuftet på en solid historie med dype røtter. Kultur, tradisjon, kvalitet og innovasjon står sentralt i alle bryggeriets gjøremål.

 

Øl- og mat-kultur er en vesentlig del av Aass Bryggeris identitet, og vi tilbyr bl.a. en morsom og lærerik ølskole med omvisning på bryggeriet og smaksprøver av øl og mat.

 

På Bryggeribråk 2016 er Aass Bryggeri representert med produkter fra vårt 1.000 liters pilotanlegg; Bryggerhuset. I Bryggerhuset eksperimenteres det med ulike råvarer, teknikker og øltyper for å bringe fram nye og spennende smaker.

 

...............

 

AMUNDSEN

Amundsen Bryggeri startet sitt liv som bryggeripub Amundsen Bryggeri & Spiseri i 2011. I 2013 bestemte vi oss for å utvide med ett produksjonsbryggeri som fant  plass i Nydalen, Oslo. I dag består Amundsen bryggeri av ett lite Internasjonalt team med lidenskap for god øl. Mellom de tre bryggerne har de mer en 30 år bryggererfarenhet.

 

Vi liker å tenke litt utenfor det normale når vi kommer opp med nye oppskrifter. Vi bruker ofte flere elementer i ølet vårt enn de 4 basiske ingredienser. På Amundsen Bryggeri legger vi stor vekt på å hente inn de beste råvarene som finnes og kvalitet går forran kvantitet. Vi driver nå med utbygging av ett ny bryggerilokale i Oslo som kan tåle etterspørselen.

 

...............

 

AUSTMANN

Austmann er en av de nye, stigende stjerne på den norske bryggerihimmelen, startet av de tre unge karene Vinko, Anders og Thomas. Sammen har de erfaring fra blant annet Kinn Bryggeri og Trondheim Mikrobryggeri, men trangen for å stå bak sine egne øl ble til slutt for stor.

 

Austmann gjærer i åpne gjæringstanker på tradisjonelt vis, og lager øl som henter inspirasjon fra både nye og gamle bryggetradisjoner. Med kunnskap og pågangsmot leverer de øl med sjel og personlighet, og de er absolutt et bryggeri med høye ambisjoner til både seg selv og ølene de brygger.

 

...............

 

GRIM & GRYT

Grim & Gryt Økobryggeri på Hareid er folkefinansiert og brygger utelukkande med økologisk dyrka råvarer. Vi korkje filtrerar, pasteuriserer eller tilset noko humbug i produksjonen og brukar kun heil humleblomst. Alle øl frå Grim & Gryt inneheld i tillegg umalta norsk korn frå Johan Swärd på Hadeland, noko som er med på å gje ølet meir kompleksitet, betre skumkvalitet og kornpreg. Vi har aldri vore opptatt av å brygge typeriktige øltypar, og dette ber øla våre preg av. Det viktigaste for oss er å brygge best mogleg og spennande øl til folket.

 

Øyvind Grimstad Gryt og Andreas Grimstad starta med heimebrygging i 2008 og draumen om eit eige heiløkologisk bryggeri tok snart form. Etter årevis med planlegging og ulike bryggeribesøk vart G&G Gardsbryggeri ANS stifta i 2012. Omdanninga til Grim & Gryt Økobryggeri AS vart gjort i mai 2014 etter ein emisjon der kapital på 1,35 millionar kroner vart henta inn i form av lånte pengar frå 80 vener, slektningar og kjenningar. Vi tok over lokala i ein gamal bensinstasjon i august 2014 og første brygg vart brygga i mars 2015. I juni 2015 sa vi opp jobbane våre som lærar og elektrikar og satsa fullt på bryggeriet. Vår største opptur til no var å vinne Det Norske Måltid 2015 si ølklasse med 6060 Lys Øl. Oppdraget vårt er å brygge best mogleg øl og ha nok ulike sortar til at alle kan finne seg sin favoritt.

 

Brygghuset på 2000 liter er bygd av gamle rustfrie ståltankar og er styrt heilt manuelt utan nokon form for automatisering, dette krev nærast kontinuerleg overvaking under brygging og gjæring/modning. Som eit av få bryggeri i landet gjærar vi ølet i eit ope gjæringskar. Dette er den opprinnelege måten å brygge på, og gir eit meir smaksrikt øl på grunn av at gjæren har betre og meir naturlege arbeidstilhøve.

 

Grim & Gryt er eit kunsthandverksbryggeri. Grunnen til dette er både tilnærminga vår til bryggefaget og utforming av design og etikettar. Vi har som mål at øl frå Grim & Gryt skal vere spennande og med å brygge øl slik vi gjer kan det lett bli små variasjonar frå batch til batch av same ølet, noko vi er heilt opne på. Det viktigaste er at øla er god og smaksrik, ikkje at vi nødvendigvis treff 100% likt kvar gong. I tillegg har vi eit gjennomført design, ølnamn og etikettane våre har bakgrunnsbilete av kunstnarar som vi anten kjenner eller er frå Møre og Romsdal.

 

Øl frå Grim & Gryt er å få på Sunnmøre, Oslo, Bergen, Stavanger og enkelte gode butikkar rundt om i landet samt i Gulating sine butikkar. I tillegg vil vi frå mai av ha fire øl i Vinmonopolet sitt sortiment.

 

...............

 

LERVIG

Sommeren 2003 la Ringnes ned Tou bryggeri i Stavanger og flyttet produksjonen østover. Reaksjonene i Stavanger var sterke og det gikk ikke lang tid før et nytt bryggeri, Lervig Aktiebryggeri ble etablert og Stavanger igjen var en ekte by.

 

Ideen om å starte et nytt bryggeri kom fra fagforeningen ved Tou bryggeri. Ideen ble lansert til en del av byens ledende utesteder som ønsket å være med. Bak etableringen av bryggeriet sto syv utesteder samt Mack bryggeri, som skulle stå for bryggerikompetansen. Frem til august 2005 ble alt Lervigølet produsert i Tromsø hos Mack. Siden den gang har alt ølet blitt produsert i Hillevåg, Stavanger. Flaske og bokslinjene var ferdigbygget i slutten av 2007. Bryggeriet har i dag et kompakt og moderne produksjonsanlegg med høy produksjonskapasitet.

 

"En ekte by har en domkirke, et fotball lag i øverste divisjon og et lokalt bryggeri"

- En lokalpatriot

 

...............

 

NØGNE Ø

Nøgne Ø -Det Kompromissløse Bryggeri A/S ble startet opp i 2002 og er norges største og ledende håndverksbryggeri. Vårt mål er imidlertid ikke å bli større, men vi har hele tiden fokus på å bli bedre. Vi produserer over 20 faste øl, og vi elsker å lete frem nye smaker. Derfor lager vi også en rekke kreative og kompromissløse brygg i tillegg til vårt standardutvalg.

 

Øl fra Nøgne Ø er hverken pasteurisert eller filtrert. Dette fordi vi ønsker å få frem alle aromaene og smakene som finnes i godt håndverksøl.

 

...............

 

RINGNES

Ringnes ble etablert i 1876 av den pengesterke Axel Heiberg og de to dedikerte, innovative og øl-interesserte brødrene Amund og Ellef Ringnes. De hentet inspirasjon bl.a. gjennom sine «dannelsesreiser» i Europa, og «den bayerske bryggemetode» som innebar overgang fra overgjær til bruk av undergjær, ble revolusjonerende i deres tidsalder. Ringnes Bryggeri var det første bryggeriet i Norge som rendyrket sin egen gjærstamme (nr. 2 i Norden), og la med det grunnlaget for dets om i dag er definisjonen av «Nordisk Pils». I dag er Ringnes det største bryggeriet i Norge, med merker som Ringnes, Carlsberg, Tuborg, Frydenlund, Dahls, Guinness, Brooklyn, Leffe og Hoegaarden i sin portefølje. Ringnes’ filosofi er å være totalleverandør av drikke til hele Norge, med produkter som appellerer til det brede lag av befolkningen.

 

I tillegg til å besitte betydelig øl-ekspertise har vi Ringnes gjennom mange år opparbeidet bred kunnskap om bruk av øl både til maten og i maten. Vår gastronomiske filosofi er å skape balanse og harmoni i smaksopplevelsen ved å skape samspill mellom ølet og maten.

«Vi er folkelige i brygget og skaper forfriskende hygge.»

 

...............

 

ST. HALLVARD

St. Hallvards Bryggeri består av tre ølentusiaster med en felles lidenskap - ølbrygging. De har som visjon å være Oslos ledende mikrobryggerier med målsetning om å brygge veldig, veldig godt øl og være det foretrukne håndverksølet på utesteder, butikker og Vinmonopol.

 

St. Hallvards Bryggeri henter sin inspirasjon fra moderne Amerikansk- og klassisk Engelske bryggestiler. St. Hallvards brygges på samme måte som i gamle dager, brygget for hånd, uten filtrering og pasteurisering.

 

St. Hallvards Bryggeri ligger i industriområdet Stålfjæra i Oslo. Navnet St. Hallvards kommer fra Oslos skytshelgenog er en videreføring av gamle St. Hallvards Bryggeri. Navnene på ølene er tatt fra personligheter og byorginaler fra hele Oslo. Folk med en unik eller spennende historie å fortelle.

 

...............

 

ÆGIR

Ægir vert i norrøn mytologi omtala som ein jotne. Han er bror av Vinden og av Elden og han er herskaren av havet. Ægir sin hall er ikkje opplyst av eld, men av skiraste gull. Kvart år ber han Æsene til ete- og drikkegilde i festsalen sin, Brime, der ølet og maten ber seg sjølv rundt og drikkehorna fyller seg sjølve.

 

Med Ægir som førebilete har vi utvikla bryggeriet vårt med tilhøyrande skjenkestove med hans namn. Bryggeriet opna i juni 2007 og har hatt stor suksess. Ølet vårt er også tilgjengeleg på mange sals- og skjenkestadar i Noreg, og stadig fleire kjem på lista. Vi meiner folk skal kunne velge mellom ulike ølsortar på lik linje som med vin. Av den grunn tilbyr vi mange slag øl i vårt utval, både over- og undergjæra øltypar. Bryggaren vår, amerikanaren Evan Lewis, har gjennom tjue år med både heimebrygging og formell utdanning, skapt sine versjonar av spanande og kjende øltypar. Han hentar inspirasjon frå mikrobryggeri internasjonalt, ikkje minst frå USA, til utvikling av nye ølsortar i Ægir Bryggeri i Flåm.

 

...............

 

HAANDBRYGGERIET

Haandbryggeriet, Drammen: et av Norges første håndverksbryggeri, startet av 4 hjemmebryggere med målsetningen om å gi folk et bredere utvalg av bedre øl!

Her brygges real ales:- ales som verken er pasteurisert eller filtrert. Haandbryggeriet byr både på stilrene, typeriktige ales, tradisjonelle gårdsøl i moderne drakt,- og innovative hybrider.

- See more at: http://haandbryggeriet.no/#sthash.7qSQleve.dpuf

 

 

...............

 

QVART ØLKOMPANI

Qvart Ølkompani så dagens lys i 2014 etter et tilbud om kjøp av et brukt bryggverk kom vår vei. Initiativtakere og gründerne bak Ølkompani, Tellef Dannevig og Lars Amundsen hadde lenge hatt en drøm om å drive eget bryggeri og nå var det bare å hive seg rundt.

På kort tid ble det samlet en nydelig bukett aksjonærer bestående av familie og venner. Leiekontrakt ble underskrevet og offentlige godkjennelser innhentet og etter utallige dugnadstimer og innsats fra alle involverte var det første ølet i glasset sommeren 2015.

 

Siden den gang har vi brygget over 40 ulike typer som både tappes på flaske og fat. Vi ønsker å ha et dynamisk utvalg der vi kan la kreativiteten ta styring men har også noen faste varianter. I dag er ølet vårt tilgjengelig på dagligvare i Sørlandet, i mange av landets flotte ølutsalg, Vinmonopolet, barer og restauranter i det ganske land samt i vårt eget ølutsalg på bryggeriet. I 2017 har vi tatt sats og øker kapasiteten betydelig, men større og flere gjæringtanker og ny tappelinje.

 

 

...............

 

EGO BRYGGHUS

I en nedlagt gammel mølle, ved bredden av Glomma, finner du vårt lille bryggeri. Med stolthet lager vi øl vi liker og øl vi synes er spennende.

Vi brygger håndverksøl basert på de beste ingredienser og håper at lidenskapen vi legger i dette gjenspeiles i smaken.

 

 

 

...............

 

LITTLE BROTHER BRYGGERI

Little Brother Bryggeri was established in 2013 by Australian brothers Andrew & Cameron Manson.  Located near the heart of Oslo on Akersveien in St. Hanshaugen, LBB produces exciting new ales and lagers. Having a small batch brewery, we continuously have different beers available for the fine tuned palate of the Norwegian Craft Beer market.

 

 

 

...............

 

UGLY DUCK BREWING CO.

Founded in 2012, Ugly Duck is the wild child of Danish brewery Indslev. After six years of success brewing exclusive wheat beers, Indslev wanted a new laboratory for concocting bold, high-quality craft beers of all types. They built the lab and named it Ugly Duck – and we’ve been breaking rules and pushing limits ever since. We’ve brewed almost every type of beer at Ugly Duck, with creativity and great taste as our only guiding stars. That’s the way we like it too. It’s just the way we roll.

We’re proud of the awards our beers have won, and we’re happy to tell the world about it. From 2012, to 2014, we won “Best Danish New Beer of the Year” awards in the “Below 6% ABV” category every year. Two of the award-winners were IPAs, and one was a Brown Ale. In the “Above 6%” category in 2012, we took 1st Place, beating over 600 other great beers for the honor. We’ve won a number of other awards in Denmark and beyond, and we think we’re still just getting started. The most important thing is the quality of the beers, and the people who drink them.

 

...............

 

AJA BRYGGERI

Aja bryggeri startet opp i oktober i 2014. Per i dag er det to personer på lønningslista - Jan-Tore og datteren Inga. Ordet "Aja" betyr kilde på samisk. Logoen er inspirert av et solhjul som er funnet på en helleristning. Sola er kilden til alt liv og slik henger logo og navn sammen. Bryggeriet holder til på Sundland i Drammen. Sundland er et område som består av flere vakre verneverdige bygninger bygget med røde mursteiner. Veldig passende for bryggerivirksomhet som lener seg på gamle tradisjoner. Vi lager øl etter den belgiske bryggetradisjonen. Vi er opptatt av balanse i øl. Med det menes balanse mellom smakselementene som kommer fra gjærstammen, kornet og humlen i tillegg til eventuelle andre smakssettere. Vi er også opptatt av at bitterheten i ølet skal være harmonisk i forhold til de andre elementene i ølet, som for eksempel fylde og fruktighet. Ølet lages på en skånsom måte, uten tilsetningsstoffer utenom råvarene. Det er ingen filtrering, sentrifugering eller pasteurisering. På Aja ettergjæres alle ølene på flaske siden det gir den beste kvaliteten.

 

 

...............

 

POPPELS BRYGGERI

Poppels Bryggeri ble grunnlagt i 2012 like utenfor Göteborg av 15 ølelskere med en felles drøm: å dele sin kjærlighet for virkelig god håndverksbrygget øl med andre. Siden den gang har bryggeriet utgitt over 20 forskjellige øl, og vokst til å bli et av Sveriges største håndverksbryggerier. Siden i fjor har dessuten hele sortimentet vært økologisk, noe som gjør Poppels til det største økobryggeriet i Sverige.

 

Selv om det innovative og detaljfokuserte bryggeriet ble startet opp for bare fire år siden, har Poppels har allerede rukket å vinne en rekke prestisjefylte priser for produktene sine. Deres DIPA (Double India Pale Ale) ble for eksempel godt belønnet på Stockholm Beer & Whisky Festival 2016, hvor den vant én gull- og én sølvmedalje i tungvektsklassene ”Beste svenske øl” og ”Beste ale”.

Ølene består utelukkende av nøye utvalgte ingredienser, og siden bryggeriet er så lite har de full kontroll på hvert eneste trinn i produksjonsprosessen. Malt og humle testes og velges ut etter kvalitet og sesong, og de bruker humle både fra klassiske humleproduserende land som England og Tyskland, og fra land i ”den nye verden” som Australia og New Zealand. Gjær setter selvsagt også sitt preg på ølene og matches enkeltvis til hver øl, og ellers testes nye og spennende ingredienser kontinuerlig.

 

Disse bryggeriene er også med.

OM BRYGGERIBRÅK

KAMPOPPSETT/RESULTAT

OMTALER

OM BRYGGERIENE

Billettene selges i samarbeid med Ticketmaster,

Torggata 5, 0181 Oslo.   Telefon 815 33 133   -    www.ticketmaster.no

Ved spørsmål om arrangementer kontakt: hansi@beertalk.no

Design av frekkstrek